Η γλυκιά απόλαυση των Σπετσών.

Δημοσιεύτηκε: 25 Ιουλίου 2014

Ένα από τα πιο φημισμένα τοπικά προϊόντα είναι τα γνωστά αμυγδαλωτά . Αυτά τα μικρά, σε σχήμα αχλαδιού γλυκίσματα είναι η τοπική σπεσιαλιτέ και ένας από τους κύριους λόγους για την τεράστια αύξηση του εμπορικού στόλου των Σπετσών κατά τον 18ο αιώνα

Μια λιχουδιά θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε όταν επισκέπτεστε τις Σπέτσες.

Το γλυκισμα αυτό κατασκεύαζεται με αμύγδαλα, ζάχαρη και ροδόνερο, αλλά χωρίς τη χρήση βουτύρου ή αυγών έτσι ώστε να μην αλοιώνεται και να μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό το καθιστά ιδανικό για το εμπόριο με την επέκταση των πληρώματων των εμπορικών πλοίων που διέσχιζαν τη Μεσόγειο για μήνες. Και επίσης μια έξυπνη επιλογή ως δώρο για τους αγαπημένους σας.

Σήμερα στις Σπέτσες θα βρείτε πολλά ζαχαροπλαστεία που κάνουν τέτοια γλυκά και θα πρέπει να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε όταν επισκευθείτε το νησί. Η προσωπική μας προτίμηση είναι το κατάστημα Πολίτης στην Ντάπια, αλλά όπου κι αν τα δοκιμάσετε ενώ είστε στις Σπέτσες, θα βρείτε τη γεύση διαφορετική από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο!